Boiler

Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Het systeem bestaat uit een collector die op het dak is geïnstalleerd, en een opslagtank voor warm water in het huis. Zonneboilers zijn geschikt voor verschillende soorten gebouwen, van kleine huizen tot grote kantoorgebouwen. Het kan worden geïntegreerd in bestaande verwarmingssystemen, of als een op zichzelf staand systeem worden gebruikt. Natuurlijk zijn zonneboilers ook een duurzame, milieuvriendelijke en energiebesparende manier om water te verwarmen.

Elektrische boiler

Een van de voordelen van een elektrische boiler is dat deze gemakkelijk te installeren en gebruiken zijn, het vereist geen leidingen voor gas of andere brandstoffen, en kan worden bediend met een simpele schakelaar. Tevens vereist deze boiler ook weinig onderhoud. Het gebruik van een elektrische boiler kan echter wel hogere energiekosten met zich meebrengen dan de andere opties. Dit komt doordat er meer energie is om het water te verwarmen met elektriciteit.

Indirect gestookte boiler

Een indirect gestookte boiler is een type boiler dat water verwarmt met behulp van een externe warmtebron, zoals een CV-ketel. Water stroomt door de warmtewisselaar en wordt verwarmd door de externe warmtebron. De warmte wordt vervolgens overgedragen aan het water dat in de tank van de boiler wordt opgeslagen, waardoor het water wordt verwarmd en kan worden gebruikt voor doeleinden zoals douchen, afwassen etc.

Direct gestookte boiler

Dit is een type boiler waarbij het water rechtstreeks wordt verwarmd door een brander of element in de tank van de boiler. Het water wordt opgeslagen in de tank en wordt verwarmd door de brander of element wanneer er warm water vraag is. Direct gestookte boilers zijn relatief goedkoop in aanschaf, eenvoudig in gebruik, maar zijn minder efficiënt dan indirect gestookte boilers, omdat er warmteverlies optreed bij het verwarmen van de tank. Bovendien is er risico op koolmonoxidevergiftiging als de brander niet goed is geïnstalleerd of onderhouden.

Kokend water boiler

Bij dit apparaat levert direct kokend water voor gebruik in de keuken. Deze boilers werken door water op te slaan in een speciale tank en het vervolgens op te warmen tot een temperatuur vaan ongeveer 100 graden Celsius. Een kokend water boiler kan worden aangesloten op de waterleiding in het keukenkastje onder de wasbak. Deze boilers zijn zeer efficiënt en leveren snel heet water, vooral fijn voor het maken van bijvoorbeeld koffie of thee. Voor het plaatsen van kokend water boilers bieden wij alleen het mekt Quooker aan, zij staan bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid.

Kan ik u verder helpen?
Contact opnemen Adviesgesprek aanvragen Offerte aanvragen

Deel deze pagina:

Daarom kies je Daan
  • Jarenlange ervaring
  • Uitstekende service
  • Gekwalificeerde vakmensen
  • Branchegerichte certificaten
  • Pasklare oplossingen.
Wij werken samen met:
Install Q
Erkend Leerbedrijf
Stek Gecertificeerd
KIWA Gecertificeerd
Techniek Nederland
Opleiden Werkt
Ontwikkeld door: NRG Internetdiensten